S’actualitzen algunes de les mesures de la Junta Local de Seguretat en matèria antiterrorista

Durant els propers dies s’iniciarà l’aplicació d’algunes de les mesures aprovades per la Junta Local de Seguretat de Barcelona en el marc del grup específic que es va crear després de l’atemptat terrorista Del passat 17 d’agost, amb l’objectiu de realitzar anàlisis de riscos i valorar l’adopció de mesures addicionals que s’hagin de prendre en cada moment.

En aquest subgrup de caràcter tècnic han estat treballant de manera coordinada l’Ajuntament de Barcelona (les àrees de Seguretat i Prevenció, – Guàrdia Urbana i Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament-, d’Urbanisme, Mobilitat, districtes, Turisme) els Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guardia Civil.

Les mesures, que s’implementaran de manera progressiva, i que seran compatibles amb el model de ciutat, afectaran sobretot la zona més cèntrica de la ciutat i als voltants del temple de la Sagrada Família.

Pel que fa a la zona de centre de la ciutat, s’instal·laran obstacles provisionals (arbrat, jardineres, cubs de formigó i/o fitons) en aquells espais acordats en el marc del subgrup de la Junta Local de Seguretat, i s’inclouran mesures de caràcter més permanent en els projectes i reformes urbanístiques que es troben en desenvolupament. També s’estudiarà l’ampliació de l’ús d’elements ordinaris del mobiliari urbà com a elements de protecció en zones vulnerables, en coordinació amb la Gerència d’Ecologia Urbana i Mobilitat.

S’iniciarà la peatonalització dels entorns de la Sagrada Família, amb talls al carrer Marina, Sardenya i Provença, en el marc del projectes existents de pacificació dels entorns del Temple i també amb l’objectiu de millorar la seguretat viària davant ocupacions de calçada fruit de l’acumulació de persones.

Cal destacar que després de l’atemptat es van reforçar els dispositiu policials i es van col·locar obstacles mòbils en diferents punts de la ciutat, alguns d’ells quedaran substituïts per obstacles fixes tal i com ha decidit la Junta Local de Seguretat.

En el marc de l’Operació Nadal, i en previsió d’una major afluència de compradors a les diferents zones comercials de la ciutat, els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra reforçaran la seva presència en aquests àmbits realitzant funcions de proximitat i de prevenció per garantir la seguretat i prioritzant la presència de patrulles uniformades a peu, en especial als eixos comercials de cada barri.

Les patrulles dels cossos policials adaptaran el seu servei a les necessitats i a l’evolució de les activitats que es duguin a terme a cada espai. Les seves principals actuacions seran funcions de prevenció de la seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius, així com al control de les infraccions que puguin pertorbar la convivència i el descans dels veïns. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència als ciutadans, i la vigilància general dels espais públics. Paral·lelament es mantindrà l’ús d’obstacles mòbils en diversos indrets amb gran concentració de persones.

Personal especialitzat del cos dels Mossos d’Esquadra ha iniciat la formació a membres i comandaments de la Guàrdia Urbana en matèria de detecció de radicalismes.

La Junta Local de Seguretat i el seu subgrup tècnic específic segueix actiu i continuarà treballant per garantir la coordinació de les tres administracions en matèria de mesures a adoptar a l’àmbit de la ciutat de Barcelona. El subgrup s’ha reunit en diverses ocasions i ha constatat el bon treball desenvolupat fins a la data, destacant la importància de la col·laboració i la coordinació de totes les mesures entre les tres administracions.

Totes les administracions integrants de la Junta Local de Seguretat refermen el seu compromís per seguir treballant de manera coordinada, a partir de les indicacions professionals dels cossos policials i d’emergència.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑