El Festival de la Infància evoluciona cap a La Ciutat dels Somnis per despertar les vocacions dels nens

El Festival de la Infància inicia una nova etapa aproximant-se al món de les professions des de la infantesa i sense perdre la seva perspectiva més lúdica i festiva. Organitzat per Fira de Barcelona, el certamen es transforma en la Ciutat dels Somnis amb l’objectiu d’oferir als nens i nenes un centenar d’activitats per tal d’explorar i conèixer diferents professions que permetin als més petits i a les famílies jugar a ser.

Seguint la seva evolució dels darrers anys, el Festival de la Infància, que se celebrarà del 27 al 30 de desembre al Palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, continuarà ara incorporant al seu relat La Ciutat dels Somnis i sent el referent lúdic de Fira de Barcelona de les festes de Nadal. Des de fa mesos, Fira de Barcelona i Ajuntament de Barcelona treballen per actualitzar els continguts, crear una oferta més pedagògica i renovar aquesta tradicional cita de la ciutat en època nadalenca. En aquest sentit, el preu de l’entrada es reduirà a la meitat, passant dels 12€ als 6€.

El renovat certamen, que enguany celebra la seva 54ª edició, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més de la col·laboració de diferents entitats i centres formatius en la seva organització.

El festival aposta per apropar el món dels oficis i les professions als nens i les nenes d’entre 4 i 12 anys a través d’un centenar d’activitats lúdiques, educatives i inclusives.

Així, els infants podran jugar a ser cuiner, mecànica, informàtica, químic o actor, entre molts altres oficis, tot descobrint les tasques i les competències que es posen en joc en cadascun d’ells. El saló pren forma de ciutat on hi haurà lloc per a moltes professions i oficis que els infants aniran descobrint de forma lúdica i vivencial.

La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Carmen Andrés, ha recordat que “el Saló de Infància té moltíssima tradició a la nostra ciutat. Ara plantegem una actualització del saló, un abordatge més pedagògic i amb un valors ben definits i que es puguin identificar. La nostra proposta és fer un saló al voltant de la ciutat, com a centre de professions i d’oficis.”

Segons la directora del saló, Roser Soley “l’objectiu és que els nens i nenes imaginin, juguin, gaudeixin i s’ho passin bé descobrint i explorant el seu futur amb un primer contacte lúdic amb el món de les professions i amb múltiples activitats de descoberta personal per tal que puguin triar i experimentar allò que més els agrada”.

A La Ciutat dels Somnis hi seran presents dotze sectors representats per edificis que conformaran la trama de la ciutat i al seu interior es duran a terme diverses activitats lúdiques vinculades a un àmbit professional. Així, de la mà d’alguns dels salons més emblemàtics de Fira de Barcelona, com el Saló del Automòbil, Alimentaria, Smart City Expo World Congress o Barcelona Building Construmat, entre d’altres, es viuran experiències al voltant de l’automoció, el packaging, la restauració, l’hosteleria, la construcció, l’alimentació i la gastronomia, la sanitat i la salut , la tecnologia i la innovació, les disciplines artístiques, la química, la ciutadania, la sostenibilitat i el medi ambient. De la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona treballarà en una “plaça de la vila”, en la que es duran a terme activitats relacionades amb les professions que es dediquen a l’atenció a les persones.

La ciutat, fil conductor

D’aquesta manera, el fil conductor de la visita serà la ciutat, com a contenidor natural de tots els sectors i de totes les professions. Aquesta, comptarà amb una plaça on s’hi faran actuacions i espectacles pels més petits, un parc en l’espai central on es desenvoluparan activitats de sostenibilitat i medi ambient, i als seu carrers també s’hi podran trobar un mercat, un hospital, un hotel, una llibreria, un poliesportiu, un parc tecnològic i un laboratori, entre d’altres espais plens d’activitats destinades als nens i nenes i a les seves famílies.

Aquest nou concepte de saló dóna així continuïtat a l’evolució plantejada en la passada edició cap a un certamen amb activitats lúdiques i d’oci més enfocades a fomentar la formació i els valors de civisme i respecte dels infants.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑