L’Eixample urbanitzarà una nova plaça a la superfície del futur parc de neteja subterrani del parc de Joan Miró

L’Ajuntament de Barcelona reurbanitzarà la superfície del futur parc de neteja subterrani que s’està construint al parc de Joan Miró, al districte de l’Eixample. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment un projecte pressupostat en 3.679.011,69 euros que preveu actuar sobre un total de 11.400 metres quadrats del parc que queden enfront el carrer Tarragona i la seva trobada amb els carrers d’Aragó i Diputació.

La urbanització preveu crear una futura plaça que pretén convertir-se en una àgora o espai de reunions cíviques al voltant del monument de Joan Miró, amb àrees de descans sobre de gespa i punts de contemplació del propi monument envoltat d’aigua. Es proposa dotar la plaça d’una font seca i d’una pèrgola per desenvolupar activitats i usos protegits del sol que, a més, s’aprofitarà per instal·lar plaques solars fotovoltaiques que necessita el parc de neteja.

Imatge virtual de l’actuació, finalitzades les dues fases

L’accés des del carrer d’Aragó es farà a través d’una inclinació de l’asfalt de la vorera cap a l’àgora de la nova plaça. Serà una passarel·la verda, ja que s’hi plantaran tipuanes, i facilitarà l’accés a l’espai de les persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, permetrà l’entrada de vehicles de manteniment a la superfície elevada de la plaça. Per altra banda, l’accés des del carrer de Tarragona es farà possible a través d’un pas de pendent molt suau que aproparà a l’escultura.

L’obra es desenvoluparà en dues fases, amb una durada total de 14 mesos. La primera, que tindrà una durada de 7 mesos, abordarà la part de la plaça no ocupada per la caserna de bombers i les diferents actuacions necessàries a les zones afectades per la construcció del nou parc de neteja, actualment en execució. La segona, amb una durada també de 7 mesos, correspondrà a l’espai que ocupa l’actual caserna de bombers, i es durà a terme un cop s’enderroqui l’edifici, encara sense data prevista.

Continuen les obres del futur parc de neteja

Des de l’abril de 2016, estan en marxa les obres al subsòl del parc de Joan Miró per construir el nou centre tècnic i logístic dels serveis de neteja de l’Esquerra de l’Eixample. S’hi destinen 9,7 milions d’euros i està previst que es posi en marxa al febrer de 2018. Tindrà capacitat per a 290 operaris i 70 vehicles de servei, que s’ubicaran en un edifici soterrat de 3.556 m2, eficient energèticament i integrat paisatgísticament en un espai urbà consolidat.

El futur parc de neteja substituirà els centres de treball del carrer del Comte Borrell i en part els del carrer d’Alí Bei i Mallorca, des d’on actualment es presta el servei a l’espera de la construcció del nou centre de treball de neteja. El futur parc de neteja, doncs, permetrà mantenir la proximitat i l’eficiència del servei, fent compatible aquesta activitat amb el descans dels veïns.

L’edifici soterrat de dues plantes i les instal·lacions del nou parc de neteja tindran com a ús principal el centre de neteja i, com a usos secundaris, un aparcament i zona de càrrega elèctrica per als vehicles de la flota de neteja, una zona de gestió de residus i transferidor mecànic de contenidors, un dipòsit d’aigües freàtiques, espai d’oficines i logístic, vestuaris i una sala polivalent. Aquesta actuació s’aprofita també per dotar d’un local nou a l’associació de veïns del Parc de l’Escorxador, per renovar l’espai per al personal d’Espais Verds que té cura del parc de Joan Miró i per a la nova instal·lació de bombament de la font ornamental Dona I Ocell.

Fotos: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑