L’Ajuntament incorpora més de 500 professionals a la plantilla municipal

Fins el mes de juny l’Ajuntament de Barcelona ha incorporat 510 treballadors i treballadores a la plantilla municipal en el marc del Pla de Recursos Humans a través de la convocatòria d’oferta pública.

Dels 510 professionals, 105 s’incorporaran als districtes per adequar els equips de llicències i inspecció a la demanda ciutadana d’aquests serveis i al reforçament de tota l’estructura del territori, sobretot la de servei a les persones.

L’Ajuntament també ha reforçat l’àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència amb la contractació de 102 professionals, els quals una part, treballadores socials i psicòlogues, provenen de la internalització dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) i del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) i una altra part reforçaran les Oficines d’Atenció al Ciutadà, així com altres sistemes d’informació a la ciutadania i el Pla “Barcelona Ciutat Refugi”

Durant aquests mesos també s’han incorporat 64 professionals en els centres de serveis socials, en els equips d’atenció a la infància i adolescència, i en els serveis de persones amb discapacitat amb l’objectiu de reduir la llista d’espera i millora l’atenció dels serveis socials bàsics i de l’atenció a la infància en risc.

El reforç en l’atenció venen motivats per l’augment de l’atenció que ofereixen aquests serveis, que ha augmentat la seva demanda entre el 10 i el 30%, l’increment del nombre de recursos en tots els serveis i de l’augment del pressupost en l’atenció social.

El consistori ha contractat 69 persones per donar un major impuls a les campanyes vinculades a la inspecció d’habitatges d’ús turístic o altres incompliments de les ordenances municipals, a més d’alguns dels projectes de transformació de la ciutat, com ara els diferents Plans de Barri que s’estan impulsant.

L’Ajuntament ha finalitzat el procés de gestió directa de tres escoles bressol així com la previsió d’obertura de 10 noves escoles més. En aquest sentit ja s’han incorporat 34 professionals a l’Institut Municipal d’Educació.

Les 510 noves incorporacions representa la meitat de les necessitats identificades de l’estructura de l’Ajuntament, tenint en compte les previsions de baixes, jubilacions i la manca de recursos o l’interinatge sostingut i generalitzat en serveis i funcions bàsiques.

Per donar més oportunitats d’ocupació en el sector públic, l’Ajuntament de Barcelona ha fet una reserva de places per a persones amb diversitat funcional en els processos de selecció de les borses de treball de les categories més versàtils.

Per una altra banda, i tal i com marca la legislació vigent, els processos de selecció han estat accessibles per a tota la ciutadania.

El Pla de Recursos Humans per al mandat 2015-2019 preveu la selecció per a incorporar almenys 1.900 places entre oferta pública i borses de treball fins l’any 2019. El Pla es basa en una política de recursos humans orientada a modernitzar la plantilla municipal, millorar la contractació pública i recuperar capacitat de gestió dels serveis, reduint la gestió externalitzada de serveis.

El Pla de Recursos Humans també té l’objectiu de reforçar la plantilla de treballadors i treballadores públiques, per tornar a concentrar el capital intel•lectual, el coneixement de l’execució dels serveis públics i el control de la gestió. Per això, el Pla posa el focus en la millora de les posicions tècniques i els llocs singulars i els més afectats per baixes i jubilacions que no s’han cobert els darrers anys.

Per aquets motiu, el Pla de Recursos Humans s’estructura en dues línies d’actuació concretes: per una banda, la convocatòria de borses de treball amb 1.000 places per incorporar perfils tècnics i qualificats, i de l’altra, una convocatòria d’oferta pública per cobrir 975 jubilacions i baixes per aturar la reducció de la plantilla de treballadors i treballadores municipals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑