Barcelona celebra la Festa de la Bicicleta 2017

L’Ajuntament de Barcelona aposta per fomentar una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat, donant resposta als objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018 (PMU) per potenciar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i reduir en un -21% els desplaçaments en vehicle privat.

A nivell ciclista, el gran repte és l’ampliació de l’actual infraestructura de carrils bici amb l’objectiu d’impulsar que gairebé es tripliqui el nombre de quilòmetres existents a l’inici de mandat. L’Ajuntament de Barcelona vol comptar amb una xarxa de carrils bici extensa i de qualitat que garanteixi la seguretat dels usuaris de la bici i els permeti desplaçar-se per tota la ciutat sense envair les voreres per on transiten els vianants.

La voluntat de l’Ajuntament de Barcelona és que el 95% de la població de la ciutat disposi de com a mínim un carril bici a 300 metres de distància del seu domicili.

En aquest marc, i per tal de fomentar l’ús d’aquest mode de transport, aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona celebra la Festa de la Bicicleta 2017. L’esdeveniment tindrà lloc al Passeig de Lluís Companys. S’iniciarà a les 9:30 hores amb una bicicletada popular i inclourà més d’una quinzena d’activitats que es duran a terme fins a les 14:30 hores.

Activitats programades

La Festa de la Bicicleta inclou una fira d’entitats i diverses activitats programades. Són les següents:

– Fira d’Entitats i Comercial: comptarà amb la participació de més de 30 entitats dedicades al foment de l’ús de la bicicleta, i vol esdevenir un punt de trobada on ciutadans i ciutadanes interessats en la mobilitat sostenible a Barcelona puguin compartir experiències i projectes.
– Un espai de xerrades a l’entorn de la bici (speaker corner).
– Circuit de Bicis Elèctriques: l’activitat inclou una breu formació dels conceptes bàsics d’una bicicleta elèctrica (motor, bateries, controladora, sensor de pedaleig, etc…) i una part pràctica per provar l’acceleració, canvis de marxa i frenada, etc.
– Estació d’autoreparació de bicis: estació d’autoreparació de bicicletes d’ús lliure i gratuït equipada amb les eines necessàries per fer-hi petites reparacions i tasques de manteniment, com inflar les rodes o ajustar els frens.


– Reflectors per a la bicicleta: taller infantil per aprendre a crear elements reflectants amb materials reciclats per posar-los posteriorment a les rodes de les bicicletes.
– Photocall Croma: tothom que passi per la Festa de la Bicicleta podrà escollir entre diversos decorats d’ indrets de Barcelona vinculats amb la bicicleta per fer-se una foto.
– Circuit d’educació viària (de 3 a 7 anys): circuit amb tot un seguit de carrils, senyalitzacions, petites rampes, i altres elements propis dels carrers per a què els infants tinguin els primers contactes amb la bicicleta urbana.
– Circuit per a partir de 16 anys i adults: circuit de formació en educació viària per a majors de 16 anys on els participants podran practicar la conducció de bici de forma segura per ciutat.
– Tast de bicis adaptades: circuit per a provar bicicletes adaptades per a persones amb discapacitat.
– Juga amb les andròmines, gargot de bicicletes: aquesta col·lecció d’andròmines està dedicada a la bicicleta i s’utilitzen pràcticament totes les peces d’aquest vehicle: la roda, el manillar, el fre, la cadena, el plat, el quadre o la bicicleta sencera. Aquesta col·lecció vol fer i ser un homenatge a la bicicleta.
– Actuacions de Desastrosus Cirkus: taller d’iniciació al monocicle o com trobar l´equilibri amb una sola roda.
– ITB: activitat oberta a tots els ciutadans que vulguin que uns tècnics repassin les seves bicicletes i les posin a punt (rodes, seient, manillar, frens, canvis i cadena…) però sense fer reparacions ni substitució de materials desgastats.
– Exposició de bicis antigues: exposició de 15 bicicletes de carretera fabricades per constructors catalans entre les dècades dels 60’ als 90’. Bicicletes que han guanyat diferents campionats ciclistes (amb informació específica de cada una d’elles).
– Cursa del més lent: cursa en la qual guanya el més lent. Es vol reivindicar la lentitud, la tranquil·litat i la seguretat.
– Cursa del més ràpid plegant una bici: l’art de plegar bicicletes ràpidament feta concurs.
– Pedaleja amb energia: activitat amb la qual pedalejant (bicicletes estàtiques) s’aconseguirà l’energia necessària per fer funcionar petits electrodomèstics.

Les entitats i empreses que participaran a la fira o a les activitats programades són les següents: 360BS, Ajuntament de Barcelona, Amics de la Bici, Àrea Metropolitana de Barcelona, Antique Cicles, Bici Amiga, Bicicleta Club de Catalunya (BACC), Bicicletes Elèctriques BCN, Biciclot, Bicis Lopez, Brompton, Junction Barcelona, Brost Bikes, B:SM, Cicles Biela, Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta, Diputació de Barcelona, Egarbike Bicicletes Elèctriques, el Ciclo, Federació Catalana de Ciclisme, Freeel bicicletes elèctriques, Kids On Wheels, Lasanta Slowfashion, MyBeautiful Parking, Pinzat, Rabasa Cycle, Rueda, RACC, Stop Accidents, Torrot, Trèvol, Tucano Bikes, Urbanfun Electric Movement, UUALK, Bicicletes Elèctriques, Vadebikebcn i Vanapedal.

Bicicletada

Coincidint amb les activitats de la festa, diumenge a partir de les 9:30 hores també tindrà lloc una pedalada popular oberta a tota la ciutadania i amb un recorregut de 12 quilòmetres. El punt de sortida estarà situat al carrer Aragó amb Roger de Flor i l’itinerari inclou els següents carrers:

Carrer d’Aragó, la plaça Espanya, l’avinguda Paral·lel, el carrer Floridablanca, la ronda Sant Antoni, la plaça Universitat, el carrer Pelai, la plaça Catalunya, el carrer Fontanella, la plaça Urquinaona, el carrer Trafalgar, el passeig Lluís Companys, el carrer Comerç, els passejos Picasso i Pujades, els carrers Marina, Pallars, Badajoz, Almogàvers i Roger de Flor, l’avinguda Vilanova i els passejos de Sant Joan i Lluís Companys, on finalitzarà el recorregut.

La bicicletada comptarà amb un servei de bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Màxima informació sobre els carrils bici

Durant la Festa de la Bicicleta es repartiran un total de 6.000 exemplars d’una nova edició en format de butxaca del plànol de carrils bici de la ciutat. El plànol inclourà els quilòmetres construïts i els 62 quilòmetres de carril bici en construcció, a banda de dades sobre altres mitjans de transport, estacions de Bicing i informació sobre l’actual normativa de circulació dels ciclistes. També s’hi pot consultar la nova normativa de circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i cicles de més de dues rodes.

L’Ajuntament de Barcelona ha elaborat una versió amb pdf d’aquest plànol que es pot descarregar des de la web de la bicicleta: www.barcelona.cat/bicicleta. El pdf s’actualitzarà cada tres mesos recollint els nous carrils que vagin entrant en funcionament.

La informació actualitzada a nivell setmanal de la infraestructura ciclista en funcionament està disponible també al plànol de la ciutat: www.barcelona.cat/planol o al portal www.barcelona.cat/opendata.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑