El Govern mostra el seu suport integral als emprenedors en el Bizbarcelona 2017

La Generalitat de Catalunya mostrarà el suport integral que ofereix als emprenedors del país en una nova edició del Bizbarcelona, que acull el recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona els dies 31 de maig i 1 de juny.

Des de dos estands, el Govern oferirà als assistents informació i assessorament al voltant del conjunt de serveis per a emprenedors, pimes i per a l’economia social que s’impulsen a través dels departaments d’Empresa i Coneixement; Ensenyament; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Cultura, i Treball, Afers Socials i Famílies. Uns esforços de l’Executiu que es concreten fonamentalment a través del programa transversal Catalunya Emprèn.

A més, l’Institut Català de Finances (ICF) patrocina i participarà activament en el “Mercat del Finançament” del saló i presentarà una nova línia de préstecs per a pimes -amb condicions preferents-, gràcies al cofinançament de fons FEDER, en el marc del programa operatiu 2014-2020 de la Unió Europea.

A l’espai “Mercat del Finançament” les empreses i emprenedors podran trobar noves vies de finançament per als seus projectes. En aquest espai hi participen entitats financeres, xarxes de Business Angels i fons de capital privat disposats a invertir en aquests projectes empresarials. Des de l’espai “Mercat del Finançament”, l’ICF també informarà i assessorarà als visitants sobre els diferents productes i instruments financers que l’entitat té a disposició de les empreses i emprenedors per finançar inversions, circulant i capital.

El Bizbarcelona, que enguany se celebra del 31 de maig a l’1 de juny, és la cita anual del món de l’emprenedoria. Com cada any, el saló oferirà tots els recursos i la informació per a aquelles persones que vulguin impulsar el seu projecte d’autoocupació. Bizbarcelona és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa; la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Barcelona; Pimec; la Cambra de Comerç de Barcelona, i CaixaBank. Sota el lema ‘Suma’t al moviment transformador’, el Bizbarcelona 2017 es presenta com una ajuda per les pimes i els emprenedors a l’hora de transformar-se i ser més competitius en l’entorn canviant en què viuen.

Activitats paral·leles

Al marge de l’activitat d’assessorament i suport que desenvolupi en l’espai firal, la Generalitat organitza o participa en diferents activitats paral·leles durant els dos dies de saló.

Entre elles destaca, en primer lloc, la presentació dels resultats del GEM Catalunya 2016. El Global Entrepeneurship Monitor 2016 és una iniciativa promoguda pel Departament d’Empresa i Coneixement a través del Programa Catalunya Emprèn, i la Diputació de Barcelona. L’informe l’han elaborat conjuntament l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i el departament d’Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sota la direcció de Carlos Guallarte i en el marc de l’Observatori de la Petita i Mitjana Empresa. El GEM és un projecte internacional en què hi participen 62 països de tot el món. La presentació dels resultats serà el 31 de maig a les 10 del matí.

També és destacable la ponència que protagonitzaran tres joves adolescents catalans que van participar a l’iFest, l’esdeveniment d’emprenedoria organitzat pel programa Catalunya Emprèn el desembre passat. Aquest equip, conformat per la Marina Figueras (17 anys – Gavà, Barcelona), el Joe Kirby (16 anys – Marçà, Tarragona) i l’Esteve Pla (16 anys – Manresa, Barcelona), està actualment desenvolupant una aplicació anomenada ‘SmartDog’ en una incubadora d’empreses a Barcelona.

L’objectiu d’aquesta nova app és que les mascotes puguin ajudar a les persones grans o amb dependència, dotant-les de més autonomia. Gràcies al programa Catalunya Emprèn i l’agència Imagine CC, del multiemprenedor Xavier Verdaguer, aquest equip de joves emprenedors exposarà als assistents del Bizbarcelona com va concebre l’aplicació i com està treballant-la i fent-la evolucionar per convertir-la en una realitat empresarial. Serà el proper 1 de juny durant una ponència sota el títol ‘Mai ets massa jove per somniar en gran’.

El calendari complet d’activitats és aquest:

31 DE MAIG
10.00. Presentació del GEM Catalunya 2016 (Global Entrepeneurship Monitor).
(Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona)
10.00. Aprèn a vendre sense pressió.
(ACCIÓ)
11.00. Com es poden finançar les start-ups?
(ACCIÓ)
14.00. Caixa d’eines i recursos Leader per a l’empresa i l’emprenedoria en el món rural
(ARCA i Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació)
17.00. El finançament amb fons europeus per a les pimes (presentació d’una nova línia de préstecs per a pimes cofinançada amb fons europeus)
(Generalitat de Catalunya, ICF, Comissió Europea)
1 DE JUNY
10.00. El Doctorat Industrial, un instrument per a la innovació
(AGAUR, CSUC i departament d’Empresa i Coneixement)
11.00. Com innoven les corporacions col·laborant amb start-ups.
(ACCIÓ)
13.00. ‘From startup to escale up’
(Departament d’Empresa i Coneixement)
15.00. ‘Mai ets massa jove per somiar en gran’
(Departament d’Empresa i Coneixement, i Imagine CC)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑