Barcelona crea una comissió per reimpulsar el 22@ amb veïnat, empreses i universitats

La Comissió Ampliada del 22@ s’ha constitut avui, amb la presidència dels regidors del Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, i d’Empresa i Turisme, Agustí Colom.  Aquest òrgan pretén aplegar representants dels veïnat, l’empresariat i el món universitari, vinculats al territori.

L’objectiu és impulsar juntament amb la Comissió de Coordinació del 22@, creada al març, un grup impulsor per reactivar la transformació urbana d’aquest àmbit, per consolidar Barcelona com a capital de la innovació i l’emprenedoria, alhora que enfortint la relació amb el territori i les entitats i agents socials de Sant Martí.

A la sessió constitutiva de la Comissió Ampliada del 22@ hi han participat membres de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, de la Taula de l’Eix Pere IV, de l’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Barcelona (UB), la Fundació b_TEC Campus Diagonal Besòs, el Consorci del Besòs, i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

Aquesta Comissió respon a la voluntat del govern municipal d’encetar el debat amb la societat civil de com s’ha d’enfocar el 22@ en aquesta segona etapa del projecte, després de més de 15 anys de la seva creació. Aquest reimpuls es vol fer amb la societat civil, de forma participada, en el marc d’un nou model  de governança, i de la mà de les entitats i institucions presents al territori.

El funcionament de la Comissió Ampliada està previst que s’articuli a partir de grups de treball per reimpulsar els drets socials, l’activitat econòmica, la transformació urbana i la participació ciutadana, sota la coordinació tècnica de Barcelona Institute of Technology (Fundació BIT).

Creada per explorar el desenvolupament del 22@ arrelat al territori

La Comissió Ampliada del 22@ s’emmarca en la Comissió de Coordinació del 22@, matriu de la creada avui, i que es va crear a principis de 2017 com a nou òrgan municipal participat per diferents àrees per potenciar la coordinació municipal, la generació de sinergies amb els eixos social, econòmic i urbanístic, per incorporar les noves formes de l’economia al procés de transformació del model productiu.

La Comissió de Coordinació del 22@ té com a missió posar l’accent en la dimensió social, de sostenibilitat i d’innovació d’aquest àmbit.

Després d’una primera etapa de 15 anys del 22@ centrada a crear les condicions per a la transformació urbana i la promoció d’activitats vinculades a l’economia del coneixement, aquest òrgan municipal té encomanat treballar per consolidar els clústers existents i identificar-ne de nous, consolidar la marca, enfortir el teixit empresarial, i donar suport a microprojectes i a l’ecosistema emprenedor que complementi els projectes d’inversió. També prioritzarà la identificació d’actuacions d’interès públic estratègiques, coordinar la inversió pública i privada, i agilitzar la transformació urbanística.

La comissió de coordinació està integrada pel Districte de Sant Martí, i les àrees d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, i d’Empresa, Cultura i Innovació, i la Fundació BIT Habitat, amb 3 objectius principals:

1.- Atendre coordinadament les necessitats de ciutadania i empreses, des d’una visió coherent i unitària a nivell institucional generant un debat constant amb la ciutadania i els diferents agents implicats.
2.- Agilitzar la transformació urbanística, amb atenció especial a les zones que han quedat al marge de la transformació amb la identificació de les actuacions d’interès públic estratègiques.
3.- Vetllar per una implementació coordinada del projecte en els eixos econòmic i urbanístic, amb capacitat de produir sinèrgies entre ells. Així com, Identificar i prioritzar els objectius municipals, coordinant la inversió pública i privada.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑