Es posa en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana

  • Aquest grup operatiu està format per una norantena d’agents amb l’objectiu de prevenir i actuar sobre tots aquells fenòmens que es produeixen al litoral de la ciutat.
  • L’estiu passat el grup de platges va intervenir més de 200.000 begudes i va auxiliar a 85 persones del mar

El passat dijous, 25 de maig, es va posar en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana, que estarà desplegat fins a finals de setembre amb una norantena d’efectius que realitzen patrullatges a les deu platges que conformen la façana marítima de Barcelona.

Aquest grup operatiu d’actuació es va crear l’any 2012 i es centra de manera específica a prevenir i actuar sobre tots aquells fenòmens que es produeixen al litoral barceloní.

Els integrants d’aquests grup patrullen a peu; amb scooters; amb vehicles de quatre rodes; amb bicicletes; amb vehicles tipus “quad” adaptats especialment per circular per la sorra; i amb dues embarcacions semirígides (de 6,5 i 7,5 metres respectivament), que permeten millorar les tasques de vigilància i control tant de la platja com també dels espigons.

Des la seva seu, situada a l’edifici de l’Oficina Conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, i des del mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell, el Grup de Platges controla i realitza el seguiment de tots els nou fenòmens que es vagin detectant a la zona de platges, i és des d’on s’elaboren les estratègies corresponents per fer-hi front.

El passat estiu aquest grup va intervenir 202.730 begudes (el 61% més que durant l’estiu del 2015), i va interposar un total de 20.697denúncies per venda ambulant, el que suposa un 61% més de denúncies que l’any anterior. El 70% de les denúncies (14.294) estan relacionades amb venda de begudes i/o aliments, el 12% per altres articles i el 13% per abandonament de gènere. Pel que fa a ’altres activitats no autoritzades, l’augment va ser del 39%, amb 2.003 denúncies.

El Grup de Platges també va auxiliar a 85 persones del mar durant els mesos d’estiu de l’any passat (51 l’estiu del 2015), i va realitzar 10.043 actuacions als espigons de Barcelona, la majoria dels quals van ser avisos per la prohibició de banyar-se en aquesta zona per la perillositat que comporta. També va interposar 82 denúncies per no respectar les indicacions de bany (55% més que l’any 2015), la majoria d’elles per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit

El grup operatiu va repartir 120 kits dirigit a les víctimes de robatoris i furts quan estaven gaudint de la platja. Aquests kits contenen una bossa amb una samarreta, unes xancles, uns pantalons i un bitllets de metro.

La Guàrdia Urbana va intensificar, com també farà aquest any, els missatges de prevenció de seguretat dirigits als usuaris de la platja en diferents idiomes per recordar la perillositat d’algunes conductes, entre elles banyar-se en els espigons.

2 comentarios sobre “Es posa en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana

Agrega el tuyo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑