L’Ajuntament aprova el pla per protegir el nucli antic de Sant Andreu

El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui el Pla especial urbanístic amb el qual es protegeix i conserva el patrimoni històric del nucli antic del barri de Sant Andreu. El document ha vist la llum verda amb els vots favorables del Govern municipal –BComú i PSC–, GMDemòcrata, Cs, ERC, PP i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, i l’abstenció de la CUP Capgirem.

En concret, el pla recull la protecció de les façanes de 130 cases i n’obliga al seu manteniment. Es passa d’un 48% de finques protegides al nucli antic del barri, a un 58%. També preveu que qualsevol actuació que afecti els espais enjardinats d’aquestes finques haurà d’obtenir prèviament un informe favorable de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

El Pla especial ordena les condicions d’edificació de les 36 illes que configuren el conjunt del “Poble Antic”, regula amb precisió les finques on és possible dur a terme actuacions de remunta, i indica el nombre de plantes possible, les fondàries, les finques a mantenir, i els edificis on es permeten remuntes.

També situa els jardins i elements arboris. L’àrea protegida, d’unes 27 hectàrees, abasta l’àrea que va des de la plaça Orfila fins a l’avinguda Meridiana, i des del carrer d’Ignasi Iglesias fins a la confluència del carrer Grau amb Gran de Sant Andreu. Inclou el teixit històric més significatiu de Sant Andreu de Palomar, els edificis més preservats i representatius del que era la morfologia urbana i el cens edificat abans de l’agregació de Sant Andreu de Palomar a Barcelona, l’any 1897.

La protecció dels elements històrics del nucli antic de Sant Andreu es va preveure en una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que ara amb aquest pla es concreta i desenvolupa. El Pla preveu:
– La catalogació de 9 edificis amb el nivell “C” (bé d’interès urbanístic).
– La catalogació d’11 edificis amb el nivell “D” (bé d’interès documental).
– Una fitxa per al conjunt del “Poble Antic” de Sant Andreu
– La protecció de dos elements d’interès amb el nivell “D”: la “Mitgera Pomera” situada al carrer Rubén Darío 15, i el jardí privat “Catalunya en Petit”, situat al carrer Grau 41-43.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑