Barcelona compra l’edifici d’habitatges del carrer Leiva 37 i atura la venda a un fons d’inversor

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit actuar en la problemàtica de l’edifici del carrer Leiva, 37, per tal de protegir el dret a l’habitatge. El Govern municipal ha acordat exercir el dret a retracte sobre la finca, per un valor de 2,75 milions d’euros, de manera que amb aquesta operació s’ha aturat la venda de l’immoble al fons d’inversió VAURAS INVESTMENT S.L.

L’edifici era propietat de la societat Anida Operaciones Singulares S.A., vinculada al banc BBVA. Amb aquesta mesura l’Ajuntament de Barcelona ha volgut tallar d’arrel la possibilitat que els actuals inquilins siguin expulsats de casa seva a causa d’aquesta operació de venda.

Es tracta d’una decisió excepcional que s’ha pres atenent a la situació concreta d’aquest edifici d’habitatges, emparada per l’article 2 del Decret Llei 1/2015 de 24 de març, que permet exercir el retracte en àrees de forta demanda residencial acreditada, com és el cas, i atenent també a la situació concreta de problemàtica social, que, a més, ha obtingut d’una gran mobilització per part dels afectats i del veïnat de la zona.

La intervenció de l’Ajuntament per adquirir la finca exercint el dret de retracte no sempre és possible, però en aquest cas es donen tots els supòsits que preveu el Decret Llei de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització dels habitatges provinents de processos d’execució hipotecària.

L’Ajuntament de Barcelona ha estat des del primer dia atent a la situació singular de la finca del carrer Leiva 37, intervenint quan el veïnat va alertar de la situació que vivia. A més d’analitzar si s’estaven produint casos d’assetjament immobiliari, els serveis jurídics municipals van estudiar també la possibilitat d’intervenir en cas que s’hagués produït una transmissió de la finca a un tercer (en aquest cas un fons inversor) sense notificar-ho prèviament a l’administració, tal i com preveu la llei, com efectivament es va constatar.

Davant d’això, l’Ajuntament ha decidit a desfer l’operació de venda i exercir el dret de retracte per tal que els seus actuals inquilins hi pugin seguir vivint, pagant el corresponent lloguer i evitant ser expulsats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑