Ajuntament i Generalitat es reuneixen amb Cathay Pacific a Hong Kong

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han mantingut aquest dimecres a Hong Kong una reunió amb alts directius de la companyia aèria Cathay Pacific.

L’objectiu de la trobada ha estat explorar la possibilitat que el nou vol directe entre Hong Kong i Barcelona, que operarà entre el juliol i l’octubre d’enguany, pugui convertir-se en un vol regular durant tot l’any.

La reunió s’ha celebrat en nom del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), format per AENA, el Govern de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Després de la trobada, el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que “una ciutat oberta com Barcelona vol connectar-se al món. Amb Cathay Pacific hem treballat la possibilitat d’un vol regular tot l’any. Una ciutat connectada significa més oportunitats pel nostre ecosistema emprenedor i ocupació de qualitat”.

De la seva banda, el conseller Baiget ha assegurat que “un dels principals objectius que tenim com a societat és estar connectats directament amb la major part de capitals del món: Hong Kong ho és, i fins ara no hi havia un vol directe amb Barcelona”. “És una notícia que hem de celebrar”, ha destacat, subratllant que amb aquests mesos que hi haurà el vol directe “els resultats creiem que justificaran una aposta més ferma per Barcelona”.

Cathay Pacific és una de les companyies líders a l’Àsia, en nombre de passatgers i càrrega aèria. La ruta Barcelona-Hong Kong d’aquest estiu (entre el 2 de juliol i el 28 d’octubre) és l’única operació contínua durant la temporada que uneix aquestes dues regions, en aquest cas a través de quatre vols setmanals amb el nou A350-900.

Barcelona, amb un 44.3% del total de trànsit entre l’Estat espanyol i l’Àsia, és el principal punt d’origen i destinació de l’Estat. Cada any, més de 60.000 passatgers volen de manera indirecta entre Hong Kong i la capital catalana a través d’altres aeroports del món, amb un creixement anual ponderat d’un 15% en els últims 5 anys.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑