L’Ajuntament va invertir 467.000 € durant 2016 per potenciar els projectes de comerç de proximitat

L’Ajuntament de Barcelona va invertir 467.000 euros per a projectes de comerç de proximitat als barris de la ciutat al llarg de 2016.

Els projectes s’han centrat en dinamització dels barris en zones afectades per obres de llarga durada, zones properes a centres comercials, àrees amb baixa densitat comercial o aquelles on els els últims anys hi ha hagut una disminució clara del comerç de proximitat, entre altres casuístiques.

Fins el moment, els ajuts econòmics s’havien destinat directament a les entitats comercials de cada una de les zones. Des de 2016, s’ha canviat aquest mecanisme per tal que sigui el districte el que coordini els projectes de promoció del comerç de proximitat de cada àrea, de manera que pugui crear sinèrgies entre els diferents projectes i fer més eficient la inversió.
Les accions concretes s’han concentrat, en molts casos, en promoure el comerç de proximitat durant la campanya nadalenca per tal de facilitar que pugui competir amb altres models de comerç. També s’ha incidit en els ajuts directes a les associacions de comerciants al llarg de l’any, en la potenciació i estabilització del comerç de proximitat de cada zona, en la capacitació dels professionals que hi treballen, en campanyes de sensibilització de consum responsable.

A banda de la inversió, el programa “Obert al futur” ha format 542 persones de 513 comerços de la ciutat. Dels 513 establiments participants, un 86% ho han fet per primer cop (442 comerços). El perfil mig del participant és d’una dona (69%) d’origen espanyol (92,075) amb estudis superiors (55,17%, i d’edat compromesa entr e40 i 54 anys (54,25%).

Respecte els àmbits ‘estudi, els que compten amb més participants són els relacionats amb màrqueting digital (50% de participants) iels de millora de l’experiència de compra dels clients (23,65%) i els que concreten com utilitzar el màrketing digital en els establiments (17,29%).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑