L’Ajuntament aprova la nova renda d’infància i monoparental per a 2017

ajut_bcn2La previsió és començar a concedir a partir d’abril els fons extraordinaris corresponents al 2017 per a famílies vulnerables que tenen a càrrec fills menors de 16 anys.

Ho farà després que aquesta setmana la Comissió de Govern hagi aprovat la continuïtat d’aquesta partida econòmica per fer front a la urgència social que hi ha a la ciutat, i un cop se superin tots els tràmits previstos a la llei, entre ells el període d’exposició pública.

L’ajut és complementari a les transferències d’altres administracions i té una quantitat prevista de 100 euros mensuals per a cada infant o adolescent. A més a més, les famílies monoparentals rebran 100 euros mensuals addicionals. En total, el fons està dotat amb 17,59 milions d’euros, tot i que en cas que s’exhaureixi per una demanda superior a la prevista es procedirà a la seva ampliació. L’objectiu és que ningú que compleixi els requisits per a rebre-la se’n quedi sense. Aquestes quantitats han de servir per arribar a com a mínim a 20.000 infants i adolescents de la ciutat, tants com té comptabilitzats l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) com a potencials receptors.

“Amb aquesta aprovació es consolida una renda infantil per a totes les famílies amb baixos ingressos”, ha subratllat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, amb un complement específic per a les llars monoparentals perquè “són les que acumulen un percentatge més gran de famílies per sota del llindar de la pobresa”.

Ortiz ha considerat també que aquest fons “permet avançar en una garantia de rendes” dissenyades especialment per fer front la pobresa infantil, que és el segment de la població en el qual aquesta problemàtica té més impacte. El fet d’arribar a més de 20.000 menors “està canviant els patrons de comportament, donant més llibertat per a les famílies, que així no han de dependre de recursos més assistencials i guanyen en autonomia”, ha afegit la responsable de l’àrea de Drets Socials.

Addicionalment, l’aprovació del pressupost ha permès enguany avançar el tràmit d’aquesta renda d’infància, i per això està previst que aquest 2017 es comencin a cobrar el proper més d’abril. De totes maneres, la provisió extraordinària de l’any passat de prop de 23 milions d’euros permetrà que part dels cobraments es facin entre els mesos de gener i març d’enguany.

Els ajuts busquen pal·liar la situació de vulnerabilitat de les famílies amb fills menors de 16 anys perquè puguin cobrir les seves necessitats bàsiques, i funcionen com una renda vinculada als ingressos familiars per combatre el fenomen de la pobresa infantil. Els llindars econòmics per rebre-la, expressats en ingressos anuals bruts, són els següents:

 

Membres de la unitat familiar       Euros / Nivell de renda
2                                                           11.951,60
3                                                           14.939,49
4                                                           17.927,39
5                                                           20.915,29
6                                                           23.903,29

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑