L’antic cinema Pere IV s’enderrocarà i es construirà un nou edifici amb una doble funció

El nou edifici tindrà una doble funció: servirà per fer-hi gestions municipals i també activitats cíviques i culturals.

L’equipament, concebut des d’una perspectiva d’àrea metropolitana, dinamitzarà el Besòs i el Maresme i els usos respondran a les necessitats municipals i les reivindicacions veïnals.

L’enderroc de l’antic Cinema Pere IV, que té problemes estructurals i constructius greus, permetrà fer-hi un equipament nou, un edifici singular que aplegarà usos públics, socials i culturals. Serà un nou espai d’activitat al carrer d’Alfons el Magnànim amb un caràcter innovador, segons informa El Digital Barcelona.

Tindrà una vessant múltiple, com a seu administrativa i també disposarà d’una sala d’estudi nocturn i espais per a activitats d’entitats més enllà de l’horari administratiu.

El nou equipament tindrà 3.500 metres quadrats i respon a les necessitats municipals i reivindicacions veïnals, alhora que dinamitzarà l’entorn i permetrà reordenar i alliberar espais d’altres equipaments de la zona. Aquesta nova seu municipal portarà al barri del Besòs i el Maresme uns 100 treballadors públics, amb una activitat diària que anirà de 150 a 200 serveis d’atenció a la ciutadania sobre diverses temàtiques.

Cal sumar-hi l’activitat que aportaran els nous espais cívics i culturals que també s’integraran en aquest edifici, que estaran oberts en un horari ampli de tarda-vespre i caps de setmana, i generaran també l’arribada de nous usuaris a l’entorn.

El regidor Josep Maria Montaner
El regidor Josep Maria Montaner

Un projecte motor metropolità

El projecte a l’antic Cinema Pere IV enllaça amb la voluntat que el carrer d’Alfons el Magnànim sigui un gran eix cívic que cohesioni el territori. És un dels projectes motor del Pla de barris al Besòs i el Maresme, que també inclou la rehabilitació de la seu actual de la cooperativa Gregal, amb la finalitat de millorar i repensar el projecte del menjador social, i l’impuls d’un nou projecte a l’Institut Rambla Prim.

L’espai, a més, s’ha concebut des d’una perspectiva d’àrea metropolitana, tal com ha assegurat el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner: “El futur equipament mirarà al Besòs, és una oportunitat de transformació i millora metropolitana.”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑