Enguany Barcelona tindrà 62,5 quilòmetres nous de carril bici

Aquest any es començaran a construir 62,5 quilòmetres de carrils bici a la ciutat. Es duran a terme un total de 30 actuacions, amb l’objectiu, entre altres, de millorar la mobilitat al centre, connectar municipis propers i desdoblar alguns carrils bici bidireccionals.

Fer que se circuli d’una manera més segura per la calçada, generar infraestructura allà on no hi ha carrils bici i eliminar-ne alguns trams situats a les voreres són alguns dels objectius del nou projecte de 62,5 quilòmetres de carrils bici a la ciutat, que es començaran a construir aquest any. Segons ha explicat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal: “Es tracta de la xifra més alta de quilòmetres de carrils bici que s’ha licitat mai en un mateix any.”

El nous carrils bici, al projecte dels quals la Comissió de Govern ja ha donat tràmit, es desenvoluparan en els punts següents:

– C. Doctor Fleming
– C. Pi i Margall – c. Praga (entre rda. Guinardó i c. Camèlies)
– C. Cantàbria (entre c. Menorca i rbla. Prim) – c. Santander
– Rbla. Onze de Setembre
– C. Pont del Treball Digne – c. Clara Zetkin
– C. Olesa – c. Garcilaso
– Av. Reina Maria Cristina
– Av. Parc Logístic
– C. Mineria – ctra. Prat (entre pg. Zona Franca i c. Energia) – c. Energia – c. Urani – c. Foc (entre c. Urani i pg. Zona Franca)
– Carrers 62, 2, 60 i 1
– Carrers 3, E, 6 i K
– Av. Albert Bastardas – c. Torre Melina
– C. Arístides Maillol – c. Riera Blanca
– Trav. Corts (entre c. Numància i av. Sarrià)
– C. Pau Casals – c. Bori i Fontestà – c. Tenor Viñas – c. Madrazo (entre c. Pau Casals i via Augusta)
– C. Ganduxer
– Av. Vallcarca – c. Esteve Terradas
– Av. Rio de Janeiro – pg. Santa Coloma
– C. Segre
– C. Dublín – c. Rovira i Virgili
– C. Degà Bahí
– C. Sardenya – c. Ramon Trias Fargas
– Rda. Universitat – rda. Sant Pere
– Connexió Gran Via de Carles III amb pl. Lesseps
– Connexió de pl. Lesseps amb pl. Virrei Amat
– C. Jonquera – c. Bilbao – c. Las Navas de Tolosa
Cruïlles de l’av. Diagonal
– C. Sant Antoni Maria Claret (entre c. Cartagena i av. Meridiana) – c. Indústria (entre av. Gaudí i c. Biscaia) – c. Biscaia (entre c. Indústria i av. Meridiana)
– C. Berlín – c. París – c. Londres
– Pg. Zona Franca – c. Motors (entre pg. Zona Franca i av. Joan Carles I)

Vidal ha destacat algunes de les actuacions noves, com les que es duran a terme al centre de la ciutat, les que milloraran la connexió amb els municipis metropolitans més propers i les que desdoblaran alguns carrils bici per fer-los unidireccionals, ja que el nombre de ciclistes que hi circulen ha crescut.

La regidora de Mobilitat ha informat que els nous carrils seguiran el Manual de disseny de carrils bici de Barcelona, que es va redactar amb l’objectiu de millorar la seguretat dels ciclistes, reduir els conflictes amb els vianants i millorar, per exemple, la connexió entre carrils, la senyalització i la regulació semafòrica. Els carrils es continuaran construint a la calçada, amb pintura i separadors, i en alguns casos es desdoblaran en una única direcció.

L’objectiu del Govern municipal és arribar als 308 quilòmetres de carrils bici. Actualment n’hi ha 141 quilòmetres, un 21% més que al començament del mandat. Al llarg del 2016 es van iniciar 20 actuacions relacionades amb els carrils bici, que van sumar 21 quilòmetres d’infraestructura.

Paral·lelament a aquestes actuacions, s’està treballant per millorar i mantenir els carrils bici ja existents, amb mesures com el repintat i la millora de lasenyalització. L’estiu passat es van implantar una senyalització nova als carrils bici bidireccionals, un pictograma que pretén alertar els vianants de la possibilitat que els ciclistes circulin en sentit contrari als vehicles.

Durant el 2016 els desplaçaments en bicicleta van augmentar un 14%. La regidora ha valorat aquesta dada com una bona notícia, que ha d’anar en paral·lel a la creació d’una bona infraestructura. La construcció de nous carrils bici forma part del conjunt d’objectius del Pla de mobilitat urbana 2013-2018 de potenciar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i, en concret, de fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat com a mitjà de transport sostenible i eficient. “Aquestes mesures contribueixen a augmentar la seguretat de la bici a la ciutat, dotar-la d’infraestructura i aconseguir que cada mitjà de transport tingui el seu espai”, ha dit Mercedes Vidal.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑