L’Ajuntament de Barcelona millora la neteja de carrers i places de la ciutat

La finalitat de la campanya és fer corresponsables els veïns i els comerços envers els temes de neteja de la ciutat. Aquesta campanya de sensibilització ciutadana i comercial amb informadors al carrer en tots els districtes de Barcelona s’inicia aquest mes de febrer i serà present durant tot l’any.

La campanya pretén aconseguir que la ciutadania i els comerciants comptin amb més informació sobre els serveis de neteja viària, més coneixement sobre els sistemes de recollida de residus existents a la ciutat, més sensibilitat sobre la problemàtica dels residus i la brutícia i més implicació en el manteniment de l’ordre i la neteja de places i carrers per, entre tots, aconseguir una ciutat més neta i habitable.

Objectius de la campanya

Per aconseguir-ho, la campanya s’ha proposat els següents objectius:
– Identificar i corregir les males pràctiques de la ciutadania en relació a la neteja de l’espai públic
– Identificar els comerços que gestionen incorrectament els diferents residus que generen
– Millorar la percepció ciutadana sobre la neteja de la ciutat
– Sensibilitzar als públics de la necessitat de col·laboració en el manteniment de la neteja dels carrers
– Sensibilitzar als comerços i implicar-los en la correcta separació de residus per al compliment de la normativa vigent.

100 informadors i 6 coordinadors

La campanya, que s’ha iniciat aquest mes de febrer, estarà vigent fins al 30 de gener de 2018, comptarà amb 100 informadors i 6 coordinadors. Dels 100 informadors, 80 donaran informació als veïns (8 informadors per cada districte) i els altres 20 es dedicaran als comerços. Dels 6 coordinadors, 5 es dedicaran als veïns i 1 al comerç.

El perfil dels educadors de ciutadania i comerços és variat, ja que s’ha fet la selecció de personal tenint en compte les diferents realitats de la ciutat. Un 50% de l’equip prové del sector del medi ambient o científic, un 30% aproximadament del món social i la resta d’altres sectors.

Entre els informadors hi ha nacionalitats diverses, tot prioritzant aquells països d’on Barcelona té més població, com ara els països àrabs, Pakistan, Xina o Filipines. Entre l’equip també hi ha informadors que parlen de manera fluida l’anglès i el francès, per tal que es puguin adreçar a públic estranger i turistes.

La campanya està dirigida als veïns i veïnes de la ciutat – inclosos els nouvinguts -, als turistes que fan estada a la ciutat, a les entitats i als propietaris d’animals de companyia, així com a totes les activitats econòmiques i comercials de la ciutat, amb especial atenció als establiments del sector de la restauració.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑