Els 17 nous radars de punt de l’interior de Barcelona comencen la fase informativa

20-10-2022 / Ahir els 17 nous radars de punt de l’interior de la ciutat van canviar de fase pedagògica a fase informativa. Durant el mes de setembre i part del mes d’octubre els radars han estat en funcionament però només s’han activat per indicar a quina velocitat circulava el conductor.

Ara i fins a principis de gener els radars, a banda de mostrar la velocitat a la qual se circula,  tramitaran una comunicació que s’enviarà als conductors recordant l’obligatorietat de complir amb els límits permesos, però encara sense sancionar. 12 dels 17 nous radars estan situats en entorns escolars i 5 més en ubicacions considerades de risc a causa de la circulació a velocitat inadequades.

12 radars de punt en entorns escolars, dins del programa Protegim les Escoles (Velocitat màxima permesa 30km/h):

1.- C/Numància (entre c/Anglesola i c/Déu i Mata)
2.- C/Pau Claris (cantonada c/Aragó)
3.- C/Mallorca (entre c/Nàpols i c/Roger de Flor)
4.- C/Mallorca (entre c/Muntanya i c/Fontova)
5.- de Gràcia (entre c/Aribau i c/Alfons XII)
6.- C/Indústria (entre c/Sant Quintí i c/Conca)
7.- C/Sant Antoni Maria Claret (entre c/Trinxant i c/Guinardó)
8.- C/Balmes (entre c/Marià Cubí i trav. de Gràcia)
9.- C/Balmes (entre c/Francolí i c/Santjoanistes)
10.- C/Entença (entre c/Provença i c/Rosselló)
11.- C/Sardenya (entre c/Taxdirt i trav. de Gràcia)
12.- C/Muntaner, (entre c/Còrsega i c/Rosselló)

5 radars de punt situats en altres punts de la ciutat (Velocitat màxima permesa 50km/h)

1.- C/ Aragó (entre c/Urgell i c/Casanovas).
2.- Gran Via de les Corts Catalanes (alçada c/Sant Roc-c/Sant Germà).
3.- Diagonal (entre pl. Pius XII i Palau de Pedralbes).
4.- Diagonal (alçada c/Numància).
5.- de la Bonanova (alçada nº 70).

La mesura d’implantar un sistema de control automàtic dels excessos de velocitat a través d’una xarxa de radars a l’interior de la ciutat, s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament de Barcelona d’incrementar la seguretat viària i reduir els sinistres viaris a la capital catalana.

Un dels factors que més influeixen com a causa indirecta sobre els sinistres, i que agreugen els seus efectes, és l’excés de velocitat. En aquest context, i com un element més per garantir el compliment dels límits en matèria de velocitat, l’Ajuntament de Barcelona ha fet una aposta per dotar-se d’aquest sistema de control automàtic dels excessos de velocitat, d’acord amb els objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 i el Pla Local de Seguretat Viària de Barcelona 2019-22.

 

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑