Colau: “La ciutat funciona i viu un nou impuls”

Barcelona 24-5-2018 / “La ciutat viu un dels moments de major transformació dels últims anys, funciona i viu un nou impuls”. Aquest ha estat un dels missatges centrals que ha volgut donar avui Ada Colau en la conferència del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, organitzada per Nueva Economía Fórum, just quan es compleixen 3 anys de les últimes eleccions municipals.

Antón Costas, catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona i president de la Fundació Cercle d’Economia, ha presentat la conferència de l’alcaldessa de Barcelona, que ha posat de relleu que malgrat les dificultats dels últims anys, amb el consistori més fragmentat políticament de la història, la situació de bloqueig polític o els atemptats del passat agost, Barcelona està demostrant un gran potencial, confirmat els últims mesos amb l’arribada d’iniciatives empresarials en sectors estratègics, com ara el laboratori de quàntica de Microsoft, el nou centre europeu de comerç electrònic de Lidl, l’australiana Moodle, Facebook a Torre Glòries o la seu europea de Satellogic.

“La ciutat és atractiva i és forta perquè té valors”, ha dit Colau, davant la presència de representants dels grups municipals i del sector econòmic, i ha defensat una ciutat “oberta al món i al diàleg, apreciada internacionalment i compromesa amb els drets i les llibertats”.

“Estem vivint un dels moments de major transformació, a tota la ciutat i a tots els barris”, ha assenyalat l’alcaldessa, que ha enumerat alguns dels acords més transcendents dels últims temps que han permès desencallar temes històrics: l’obertura de la Model, l’arribada del metro al barris de la Marina, l’impuls de Glòries i la Sagrera, l’Espai Barça, o una nova ordenança de terrasses clara i aplicable, a més del Pla de l’Habitatge, que permetrà doblar el parc públic d’habitatge, fent el salt més gran de la història, ara mateix amb 66 promocions en marxa. I també plans de caràcter metropolità i que van més enllà de l’actual mandat i que s’han plantejat amb grans acords entre ciutats i entre el sector públic i privat, com ara l’estratègia del Delta, la inversió al Besòs (“el gran oblidat, ara és protagonista”) i el litoral, amb la transformació del Port i el Port Olímpic.

“No ho hem pogut fer tot”, ha admès obertament Colau. “La funerària pública i el tramvia estan pendents”. En un cas perquè el PSC encara no ha donat el sí, i en l’altre perquè ERC no ho ha volgut votar tot i portar-ho en el programa electoral. “Però la feina està feta i el consens ciutadà sobre les dues propostes és més elevat que mai”, ha assenyalat l’alcaldessa, que ha reiterat que els dos projectes, necessaris i esperats, segueixen sobre la taula per poder-los desenvolupar quan hi hagi acord polític.

‘Això va de Barcelona’

Ada Colau ha instat a aprofitar l’impuls que viu la ciutat i superar qualsevol temptació de bloqueig. “El proper any i les eleccions han d’anar de Barcelona”, ha afirmat. I ha demanat que s’abaixi “la bandera electoral” com a mínim en 3 qüestions de ciutat: la regulació de l’increment abusiu dels preus del lloguer, el finançament del transport públic i la lluita contra el narcotràfic que afecta especialment al barri del Raval, i sobre el qual ha dit que s’està treballant un acord amb el grup municipal Demòcrata, obert a la resta de grups.

Ha situat l’increment abusiu del preu del lloguer com el principal problema que tenen avui les ciutats, no només Barcelona, i ha recordat que ara hi ha una oportunitat històrica per afrontar el debat al Congrés dels Diputats per impulsar una nova legislació que permeti allargar la durada dels contractes i posar fre a increments desmesurats, com ja fan altres països. “Ho tenim a tocar i ho podem fer possible”, ha assegurat dirigint-se a tots els grups polítics.

“Els propers mesos han d’anar sobre Barcelona”, ha conclòs l’alcaldessa.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑