Aquest Nadal entren en funcionament 5 nous carrils bici a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona avança en la seva aposta per dotar la ciutat d’una mobilitat més sostenible i segura i segueix treballant en els objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018 de potenciar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i reduir els que es fan en vehicle privat.

En aquest marc, un dels eixos clau és el desplegament de l’Estratègia de la Bicicleta que, entre d’altres actuacions, contempla l’ampliació de la infraestructura ciclista de la ciutat. La voluntat és que la ciutat disposi d’una infraestructura coherent, connexa i completa que configuri un autèntic servei més per la ciutat. L’objectiu és que un cop ampliada la xarxa tots els ciutadans comptin amb un carril bici a menys de 300 metres de casa seva.

Aquest mes de desembre, i coincidint amb les festes de Nadal, l’Ajuntament de Barcelona, finalitza cinc carrils bici que sumen un total de 7,2 nous quilòmetres.

– C/Josep Carner-Portal de la Pau (Ciutat Vella): 0,45 km. Carril bici bidireccional pel centre de la calçada. Aquesta nova infraestructura ciclista, que transcorre entre el final del Paral·lel i la Rambla, permet guanyar una nova via ciclable al front marítim, donant així continuació al passeig de Colom i sumant un nou eix horitzontal pels usuaris de la bici.

– Av. Gran Via de les Corts Catalanes, calçades mar-muntanya entre c/Aribau i c/Vilamarí (Eixample): 1,32 km. Carril bici unidireccional situat a l’esquerra de les calçades mar i muntanya de la Gran Via, en el sentit de circulació. Aquesta nova infraestructura permet alliberar les tercianes de la Gran Via del pas dels ciclistes i evitar que els vianants hagin de compartir espai, en un dels carrils bici més utilitzats de la ciutat. D’aquesta manera es genera un espai propi que permet reduir el número de conflictes i guanyar un nou eix horitzontal i segur pels ciclistes.

– C/Ganduxer (fase 1) (Sarrià-Sant Gervasi): 1,82 km. Carril bici unidireccional. Ja en funcionament. Eix vertical que facilita la connexió de l’av. Diagonal amb el pg. de la Bonanova en un itinerari de pujada mar-muntanya. S’ha aprofitat la implantació del carril bici per impulsar la semaforització del tram final del carrer Ganduxer, atenent una reivindicació històrica dels veïns de la zona.

– C/Sant Antoni Mª Claret-c/Indústria-c/Biscaia (Eixample-Sant Martí-Sant Andreu): 2,93 km. Dos eixos unidireccionals en el sentit de circulació dels vehicles. Ja en funcionament. Aquests dos carrils bici, desdoblats per permetre una circulació i una major seguretat dels ciclistes, connecten el carril bici de la trav. de Gràcia, a l’alçada de l’Hospital de Sant Pau, amb l’av. Meridiana, guanyant un dels eixos horitzontals més potents d’aquest àmbit de la ciutat.

C/Garcilaso-c/Olesa (Sant Andreu): 0,71 km. Carril bici bidireccional. Permet donar continuïtat al carril bici que existia al carrer Garcilaso i connectar-lo amb la banda baixa de l’av. Meridiana i amb la pl. Maragall.

Aquests cinc nous carrils se sumen a les actuacions que han anat finalitzant aquest darrer trimestre del 2017 i que són les següents:
– C/Sardenya- c/Ramon Trias Fargas (obert el tram c/Provença – c/Salvador Espriu)
– C/Dr. Fleming
– C/Degà Bahí
– C/Berlín-c/París-c/Londres (oberts trams de c/París i c/Londres)
– Av. Vallcarca-c/Esteve Terradas (fase 1) (c/ EsteveTerradas obert)
– Av. Rio de Janeiro (fase 1)
– C/Taulat (obert el tram entre c/Badajoz i c/Selva de Mar)

A banda, continuen en obres:
– C/Sardenya- c/Ramon Trias Fargas (en execució el tram entre c/Provença i c/ Camèlies)
– Av. Vallcarca-c/Esteve Terrades (fase 1) (av. Vallcarca en obres)
– C/Gran Capità-c/Carreras
– Av. Diagonal- Esplugues de Llobregat
– C/Taulat (tram en obres fins a la pl. Llevant)
– C/Jonquera-c/Bilbao-c/Las Navas de Tolosa
– Av. Reina Maria Cristina
– C/Pau Casals – c/Bori Fontestà

Fotos: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑