El Congrés es compromet a invertir 40 M€ més per al finançament del transport públic metropolità de Barcelona

La iniciativa recull la urgència de reduir la contaminació atmosfèrica de les conurbacions urbanes, en particular per la millora de la qualitat de l’aire a l’àrea metropolitana de Barcelona

La diputada del Partit Demòcrata al Congrés Míriam Nogueras ha defensat una Proposició no de Llei que insta el Govern espanyol a adoptar mesures de millora de la qualitat de l’aire. Nogueras ha aconseguit el compromís de la comissió d’Economia d’invertir 40 milions d’euros més per al finançament del sistema integrat del transport públic a l’àrea de Barcelona. La iniciativa per l’adopció de mesures destinades a la millora del transport públic i la mobilitat a la conurbació de Barcelona, per tal de millorar la qualitat de l’aire s’ha transaccionat i aprovat a la comissió d’Economia.

Nogueras ha recordat que la Generalitat té competències exclusives en matèria de regulació de medi ambient i de les diverses classes de contaminació. Tanmateix, totes aquelles mesures relatives al trànsit i el codi de circulació, bàsiques per controlar els nivells de contaminació a les zones urbanes, són de competència estatal. L’exconseller Rull «va enviar cartes als ministres de Foment, Interior i Hisenda, sol·licitant-los la col·laboració del Govern espanyol per tal de desenvolupar l’agenda per la descontaminació de l’aire i no va obtenir cap resposta. L’Estat espanyol no compleix amb Catalunya”, ha lamentat la diputada.

En aquest sentit, la diputada ha recordat que mentre la Generalitat ha executat el 87% dels seus compromisos, l’Estat només n’ha executat el 27% en matèria ferroviària. “Mentre que en els darrers anys les aportacions de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i els usuaris han incrementant, les aportacions de l’Estat han anat disminuït”, ha apuntat Nogueras, qui ha insistit en que “no tenir un Estat a favor, implica no tenir Corredor Mediterrani, no tenir Ports connectats i perdre competitivitat”.

Entre les mesures que proposa la iniciativa, destaquen les destinades a impulsar la mobilitat amb baixes emissions i executar les inversions bàsiques i fonamentals per a la millora del transport públic com per exemple les inversions previstes en Rodalies de Barcelona, el Corredor Mediterrani o el carril Bus a la B-23.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑