Detingut a Barcelona un pròfug en recerca a l’Argentina per agressió sexual a una menor de 14 anys

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca Activa de Fugitius va detenir el dimecres 27 de setembre un home espanyol de 32 anys i veí de Barcelona com a presumpte autor d’una agressió sexual a una menor de 14 anys.

El dimarts 19 de setembre el Grup de Recerca Activa de Fugits va rebre una notificació d’INTERPOL on alertava de la presència a Barcelona d’un pròfug en recerca a l’Argentina per un procés penal.

La persona cercada, un home espanyol de 32 anys, al que no li constava cap altre antecedent policial, estava essent investigada com a presumpte autor d’uns abusos sexuals a una menor de 14 anys. L’home hauria contactat amb la menor a través d’una coneguda xarxa social i s’hauria guanyat la seva confiança amb mentides sobre la seva edat i nacionalitat.

Aquests fets estan tipificats al codi penal d’Argentina i constitueixen un delicte d’estupre amb una pena associada màxima de fins a sis anys de presó.

Immediatament els agents del GRAF van iniciar la recerca d’aquesta persona per mirar de localitzar-la i detenir-la. Els agents van començar a investigar i estrènyer la seva xarxa social més propera. En les primeres hores d’investigació es va constatar que l’home en recerca feia vida social a Barcelona, on constava empadronat, tot i que podria haver canviat de domicili recentment, ja que no se l’havia vist des de feia dies.

Durant les vigilàncies es van fer seguiment dels seus familiars més propers, fet que va permetre ubicar la seva residència en un pis de Barcelona.

Finalment, tot i que el pròfug estava prenent moltes mesures de contra vigilància, sobre les 13.00 hores del dimecres 27 de setembre se’l va localitzar i els agents el van detenir.

El detingut va passar a disposició judicial el dia 28 i el jutge va decretar el seu ingrés al Centre Penitenciari Brians 1, a disposició del Jutjat Central d’Instrucció núm. 4.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑