L’Ajuntament de Barcelona inverteix 129 ME en millorar 141 carrers i espais públics de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona treballa per millorar la qualitat de l’espai públic de la ciutat mitjançant el Pla de Rehabilitació Integral (PRI) de carrers. Durant aquest mandat, el Govern municipal invertirà un total de 129ME per tal d’invertir-los en la reurbanització integral de 141 espais públics, carrers i places de la capital catalana. La xifra suposa un increment de 84ME respecte del que es va invertir l’anterior mandat.

L’objectiu del Pla de Rehabilitació Integral és la millora de l’espai on viuen els barcelonins per tal que puguin comptar amb una major qualitat de vida. Els eixos principals són:
– La pacificació de carrers
– La millora de la qualitat de l’espai públic
– L’increment de verd urbà

Es realitzen actuacions coordinades de rehabilitació integral a l’espai públic que consisteixen en la millora de l’enllumenat i dels paviments (fent una especial atenció a les voreres); l’increment del verd i de l’arbrat viari; la cura del mobiliari (bancs, papereres, baranes) que configura les zones d’estada; el soterrament de les línies aèries; i finalment, la millora i inclusió de senyalització per vianants i ciclista que aporta seguretat i informació als ciutadans. També es dóna una especial importància a aquelles actuacions que permeten continuar millorant l’accessibilitat i dotar d’itineraris accessibles aquelles zones amb carrers amb forts desnivells, com per exemple la inclusió d’ascensors o escales mecàniques.

L’Ajuntament de Barcelona realitza les actuacions de millora dels diversos elements urbans de manera conjunta amb l’objectiu que resultin menys costoses i més eficients, i suposin menys afectació als veïns i veïnes.

Per realitzar aquestes actuacions es potencia l’ús de materials eficients i respectuosos amb el medi ambient com ara paviment sono-reductor, materials reciclats, o asfalts generats o aplicats amb tecnologies a baixes temperatures.

El Govern municipal prioritza la rehabilitació d’aquelles carrers que tenen una utilització prioritària de vianants i també espais ciclables, amb l’objectiu de potenciar una mobilitat sostenible i fomentar dissenys més adaptats als usos dels veïns. S’actua alhora en aquelles zones on es detecten més dèficits estructurals.

Totes les actuacions del Pla es determinen des dels diferents districtes de Barcelona, incorporant i recollint les diverses aportacions dels veïns de cada àmbit de la ciutat.

En aquests moments 8 espais més es troben en obres:
– Reurbanització del C. Comerç (Pl. Comercial – Av. Marquès de l’Argentera)
– Ampliació de les voreres de 4 escoles
– Eix St. Frederic / Casteràs / Càceres, Riera d’Escuder i Jocs Florals
– Reurbanització de la plaça del Mig de Can Clos
– Millores a la plaça Joan Pelegrí
– Reurbanització del carrer Vilana
– Reurbanització interiors Guineueta fase III
– Reurbanització dels Jardins d’Elx (3ª fase)

Els treballs executats i finalitzats fins a finals de juliol ja han permès guanyar un total de 473 nous arbres, sumar 37.047 m2 de plataforma única a la ciutat, generar 579 m2 de nova zona verda per la ciutat, col•locar 763 fanals, soterrar 11.051 metres de línies de serveis, incloure 66 jardineres, 214 papereres, 378 bancs i cadires, i 1.490 metres de baranes, entre d’altres actuacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑