Es guarnirà la façana de la seu del Districte de Gràcia en motiu del Bicentenari de la Festa Major

El districte de Gràcia commemorarà el bicentenari de les Festes recuperant l’antiga tradició de l’ajuntament de la Vila de guarnir la seva façana durant l’esdeveniment. Per dur a terme aquesta intervenció, el districte va demanar a diverses entitats artístiques que fessin propostes centrades en els valors de la Festa Major.

La proposta guanyadora, obra del l’estudi Reskate Arts & Crafts format per María López i Javier de Riba, és un homenatge al procés de guarnit dels carrers i la seva singularitat. El projecte s’inaugurarà durant el Pregó de la Festa Major, el dia 14 d’agost, i estarà fins a la finalització d’aquesta.

Els referents de la proposta de Reskate Arts & Crafts són els colors i els lliris de l’escut de Gràcia, el procés de guarnits dels carrers i els valors que representen, els esgrafiats d’alguns dels edificis dels carrers i les auques com a expressió artística. Reskate Arts & Crafts proposen una intervenció a mode d’esgrafiat que recorda un paper de paret de lliris amb escenes de preparació i muntatge dels guarnits i del moment de la Festa Major.

Reskate Arts & Crafts és un estudi gràfic i taller de Barcelona que produeix projectes de caire artesanal. Està format pels dissenyadors gràfics i il·lustradors María López (1980) i en Javier de Riba (1985). Realitzen disseny gràfic, il·lustració, instal·lacions i muralisme. Han fet exposicions a Barcelona, Viena, Madrid, Sant Sebastià o Berlín, entre d’altres, i han participat a diversos festivals d’arts arreu d’Europa.

Imatge virtual: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑