L’Ajuntament habilita l’àrea de gossos a la Platja de Llevant

L’Ajuntament de Barcelona ha començat les actuacions d’implementació de l’espai de l’àrea delimitada per a gossos a la platja de Llevant durant la temporada de bany 2017.

L’àrea d’accés per a ciutadans amb gossos és un espai separat físicament de la resta de la platja de Llevant, amb un aforament limitat a 100 gossos degudament identificats, per motius de seguretat, que obrirà durant la temporada alta de bany, de l’1 de juny al 25 de setembre.

Inici de les actuacions

Les actuacions d’implementació són bàsicament l’excavació de la rasa a la sorra per col·locar els daus de formigó de fonament de la tanca perimetral. Després es muntarà la tanca, les portes i es faran els treballs de connexions a la xarxa d’aigua potable. Paral·lelament s’aniran col·locant els diferents elements de mobiliari urbà, la font de beure i abeurador, les dutxes per a gossos i persones, urinaris urbandogs i papereres.

Aquestes actuacions es fan garantint el mínim impacte i molèsties als veïns. A la resta de la platja de Llevant es mantenen operatius tots els serveis.

Mobiliari Urbà

Com a resultat de les aportacions ciutadanes de l’any anterior, s’han incorporat les següents millores als elements de mobiliari urbà:

1.- La font de beure o abeurador estarà adaptat a tot tipus de gossos (grans i petits),
L’aigua de la dutxa per a gossos sortirà amb més pressió, en lloc de vaporitzada com sortia l’any passat,
2.- En els urinaris urbandogs, s’ha substituït la base metàl·lica per una base plàstica filtrant, per reduir la temperatura de la superfície.
3.- Per accedir còmodament a l’àrea, es manté la passera existent que arriba fins a la porta d’accés de l’àrea de gossos i es col·locarà  la senyalització necessària.

 

Antecedents

L’Ajuntament de Barcelona va decidir mantenir aquest estiu l’àrea delimitada per a gossos a la platja de Llevant. La decisió de mantenir aquesta àrea està avalada per les conclusions positives facilitades per tots els agents implicats: l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Solucions Integrals per als Residus, S.A. (SIRESA), els departaments de Gestió i Protecció dels Animals, del Cicle de l’Aigua, de Neteja i Gestió de Residus, i pels resultats de l’Enquesta d’Ocupació i de Satisfacció de les platges de Barcelona realitzada al 2016, en la qual els propis usuaris de la Platja de Llevant han donat una nota de 7,7 punts a la iniciativa.

A més a més, l’Ajuntament de Barcelona va escoltar les opinions de I‘equip tècnic, la Guàrdia Urbana, els veïns de Diagonal Mar i les entitats del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals per fer una valoració conjunta de l’experiència.

L’afluència de públic, durant la prova pilot de l’estiu passat va ser de més de 13.241 gossos, sense detectar-ne cap incident remarcable i acomplint l’objectiu de ser un espai de lleure i gaudi dels gossos i una mostra de bona convivència.

L’obertura d’aquest espai no modifica la normativa general reguladora de l’accés de gossos a la resta del litoral, establert per Decret d’Alcaldia aprovat al febrer de 2015 que estableix que poden accedir lliurament a les platges llevat de la temporada de bany: La temporada de bany són els caps de setmana d’abril a octubre, del dissabte anterior a Divendres Sant al dilluns de Pasqua Florida i el període d’1 de juny al darrer diumenge de setembre. Amb l’exempció dels gossos d’assistència, que hi poden accedir sempre.

Fotos: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑