El Recompte 2017 visualitza 1.026 persones dormint al carrer

Un total de 998 persones voluntàries han participat entre les 21.30 i les 2.00 hores en el Recompte 2017 organitzat per les 34 entitats que integren la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), inclòs l’Ajuntament de Barcelona.

L’activitat s’ha desenvolupat gràcies a la feina dels 287 grups que s’han dividit per tota la ciutat a partir dels 13 punts de trobada que s’havien fixat prèviament, i ha comptat amb la participació activa de diverses persones voluntàries que han viscut al carrer. És la cinquena vegada que es fa una activitat d’aquest tipus, amb els objectius de sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica del sensellarisme, donar a conèixer la tasca de les entitats de la XAPSLL, comptabilitzar l’abast del fenomen en una nit concreta i detectar nous espais de pernocta a la ciutat.

En total s’han comptabilitzat 1.026 persones dormint a la via pública, 1.954 en equipaments municipals o de les diverses entitats socials i 415 en assentaments irregulars. Les persones que es van comptabilitzar durant el recompte de l’any passat van ser 941 dormint al carrer, 1.907 en recursos residencials de la XAPSLL i 383 en assentaments.

Segons les dades recollides de forma provisional, la distribució ha estat la següent:

– Ciutat Vella: 271 persones
– Eixample: 210 persones
– Sants – Montjuïc: 188 persones
– Les Corts: 39 persones
– Sarrià – Sant Gervasi: 59 persones
– Gràcia: 29 persones
– Horta – Guinardó: 45 persones
– Nou Barris: 43 persones
– Sant Andreu: 11 persones
– Sant Martí: 131 persones
– TOTAL: 1.026 persones

L’augment del nombre de persones que es veuen abocades a dormir al carrer s’ha anat repetint durant els darrers anys. De fet, és un fenomen similar a d’altres grans ciutats europees, en un context d’increment i enquistament de la pobresa fruit de la crisi econòmica. Tot i així, l’esforç que han fet les entitats socials i l’Ajuntament de Barcelona no té precedents. Des de l’any 2008 fins a l’actualitat, el nombre de persones que dormen al carrer detectades pel successius recomptes ha passat de 658 a 1.026, un increment del 56%; però en paral·lel cal destacar que el nombre de persones que dormen en recursos residencials ha augmentat més: de 1.190 a 1.954, un increment del 64%.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑