Sant Martí recupera la memòria històrica a través de 1.200 fotos cedides per veïns i entitats

Un recull de 1.200 fotografies cedides per gairebé un centenar de veïns i veïnes i per més d’una dotzena d’entitats dels  barris de Sant Martí de Provençals, la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, és el resultat del projecte Som memòria històrica de Sant Martí.

El projecte va arrencar la tardor passada, amb una crida a la ciutadania per participar en la recopilació de fotografies antigues dels barris de Sant Martí de Provençals, la Verneda i la Pau, i el Besòs i el Maresme. La iniciativa proposava recuperar i preservar digitalment fotografies i documents gràfics que il·lustren el passat i la història d’aquests barris, i crear amb elles un fons digital obert, accessible i perdurable en el temps que permeti, a més a més, l’estudi i la difusió de la història i que contribueixi a fomentar la cohesió veïnal i a reforçar el sentiment identitari.

El projecte, impulsat pel Districte de Sant Martí i amb la col·laboració de Barcelona Activa a través dels seus Plans d’Ocupació, ha culminat amb la creació d’un fons de 1.200 documents gràfics inèdits que dibuixen el passat recent d’aquests territoris. Quatre persones dels plans d’ocupació han desenvolupat un treball de recerca que ha contribuït a rescatar aquestes imatges que els veïns i les veïnes guardaven als calaixos dels records a casa seva.

Fotos: Ajuntament de Barcelona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑