Estalvi de fins un 15% de l’energia consumida en equipaments municipals de Barcelona

Barcelona 11-3-2019 / L’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir la despesa energètica dels seus equipaments públics fins a gairebé un 13,46% en electricitat; un 9,6% en consum d’aigua i un 15,33% en gas en la segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic a la que es van sumar, aquest mes de febrer passat, 62 edificis municipals, 15 més que l’any passat.

Així, durant tot el mes, es va deixar de consumir un total de 407.377 kWh d’electricitat; 5.779 m3 d’aigua i 815.978 kWh de gas en els equipaments. Aquest estalvi equival al consum de 1.630 famílies de quatre membres en un mes pel que fa a la l’electricitat, el de 516 famílies pel que fa a l’aigua i el de 2.040 famílies pel gas.

L’objectiu de la Marató d’Estalvi Energètic és que les persones que fan ús dels edificis i equipaments municipals (la ciutadania i els treballadors), siguin conscients de l’energia (per a la il·luminació, climatització i equips informàtics) i l’aigua que es consumeix. Parant atenció a com s’usa l’energia, amb poques accions quotidianes, es pot reduir molt el consum. Per exemple, utilitzant només mig dipòsit de la cadena del vàter, pujant les escales a peu en comptes d’utilitzar l’ascensor, o programant un nivell adient de la temperatura de climatització. La voluntat és que aquestes accions perdurin en el temps.

El mes de febrer és, estadísticament, el mes amb un consum energètic més elevat donat que sol ser un dels mesos més freds de l’any i hi ha una important càrrega energètica pell consum de calefacció.

Pel regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, “plantejar que aquest mes s’intenti aconseguir el mínim consum d’energia significa més esforç i per tant, suposa un repte més gran i alhora requereix més conscienciació i participació”.

La Marató és un projecte que es treballa també en el marc del Programa Ajuntament + Sostenible, que té la finalitat d’estendre la cultura de la sostenibilitat entre tots els treballadors i treballadores municipals, i persegueix reduir l’impacte ambiental negatiu de l’activitat municipal, fomentar l’equitat i la transformació cap a una societat més justa, impulsar una economia i una producció sostenibles i liderar el canvi amb el propi exemple.

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑