Nou Barris inverteix més de 4 milions d’euros a millorar el parc Central i el parc de la Guineueta

Nou Barris fa una aposta decidida per millorar la qualitat de l’espai públic del districte. L’Ajuntament destinarà un total de 4,16 milions d’euros a renovar l’enllumenat del parc Central de Nou Barris i a dur a terme intervencions de millora al parc de la Guineueta.

Així, es posaran al dia dues de les àrees verdes i d’estada més importants de Nou Barris amb l’objectiu de fer-les més sostenibles, accessibles i permeables i convidin el ciutadà a passejar-hi.

D’una banda, al parc Central ja s’està treballant per millorar la sensació lumínica, reduir el consum d’energia i, en definitiva, millorar les condicions i la qualitat de l’espai públic. Està previst que les actuacions acabin al desembre, i compten amb un pressupost de 2,23 milions d’euros.

Les noves instal·lacions segueixen els criteris emmarcats en el Pla director d’Il·luminació de Barcelona i s’integren dins les polítiques energètiques de la ciutat. Així, se substitueixen les làmpades existents de vapor de mercuri i les de vapor d’alta pressió de sodi per d’altres de tecnologia LED. A més, s’ha realitzat un estudi lumínic integral del parc adaptant la il·luminació a les necessitats actuals d’ús.

En total, es renovaran 414 lluminàries i 165 suports i s’instal·laran 31 punts de llum nous. Tot plegat, permetrà aconseguir un estalvi del 70%. La solució lumínica plantejada compleix tant la vessant lumínica i d’eficiència, com la vessant més arquitectònica, per garantir la continuïtat estètica actual, donada la singularitat del parc.

En concret, s’intervé en tres àmbits del parc Central: al tram delimitat entre la plaça de Karl Marx i el passeig de Fabra i Puig; al tram entre Fabra i Puig i el passeig Verdum, i a la plaça de Can Ensenya, per sobre del carrer de Marie Curie; i al carrer limítrof Mont-ral.

Amb l’objectiu d’optimitzar la inversió, es conservaran els quadres de comandament existents que estan en bon estat, però s’adaptaran a les noves tecnologies de telegestió, millorant així la gestió i control de l’enllumenat. Així mateix, es conservaran els suports que actualment estan en bones condicions. Totes les lluminàries es canvien per lluminàries amb tecnologia LED, i es renovarà el cablejat del parc, actuació que implicarà obrir rases i reposar el paviment.

La naturalesa de les obres i les dimensions de l’espai actual han de permetre la convivència d’obres i pas de les persones sense més dificultat, havent de prendre només les precaucions habituals per establir recorreguts clars i segurs delimitant clarament els espais on es desenvolupen les actuacions.

 

Renovació al parc de la Guineueta

Pel que fa al parc de la Guineueta, el principal objectiu del projecte és fer-lo permeable per als veïns, al barri i la ciutat. Així doncs, es preveuen obres de reparació i millora, amb actuacions concretes sobre zones i elements que presenten un estat visible de deterioració.

Els treballs es faran sobre una superfície de 30.415 metres quadrats. Començaran a finals de novembre, i es preveu que durin uns 8 mesos. El pressupost de licitació és d’1,93 milions d’euros.

Així doncs, es preveu retirar els tancaments perimetrals existents que tenen patologies d’oxidació, i es renovarà el paviment del parc. També es faran millores en l’accessibilitat dels camins i accessos per adaptar-los a la normativa, i se’n crearan de nous. A més, es faran reparacions a la xarxa de reg, es restauraran parterres i elements vegetals del parc i es millorarà l’àrea d’esbarjo per a gossos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑