Els sindicats de Metro mantenen les aturades a pesar de l’emplaçament de la Direcció i de Treball

Amb motiu de les aturades convocades pel comitè d’empresa de Metro tots els dilluns laborables en diferents franges horàries, el servei de metro es veurà afectat notablement altra vegada aquest dilluns, 22 de maig, ja que els sindicats han ignorat l’emplaçament de l’empresa i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de tornar a la normalitat laboral mentre culmina la negociació del conveni.

Així, dilluns es mantindran els serveis essencials del 40% en les aturades que coincideixen amb hores punta i del 20% en hores vall. En aquestes franges el servei previst serà el següent (amb l’avís que les alteracions començaran abans i s’allargaran fins més tard, a causa del temps necessari per a la retirada i la incorporació de trens):

– De 7 a 9 h, 40%: intervals de 8-10 minuts a les línies convencionals i de 14-18 a les automàtiques
– De 16 a 18 h, 40%: intervals de 10-13 minuts a les línies convencionals i de 14-24 a les automàtiques
– De 20.30 a 22 h, 20%: intervals de 18-26 minuts a les línies convencionals i de 14-34 a les automàtiques
– De 22 a 22.30 h, 20%: intervals de 32-44 minuts a les línies convencionals i de 14-34 a les automàtiques

TMB adverteix que aquesta oferta serà insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d’afectació, especialment a les hores punta del matí, de 7 a 9 h, i de la tarda, de 16 a 18 h. Per això recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament. En cas d’utilitzar el metro convindrà seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

D’altra banda, l’aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc, servei que té el manteniment assignat a personal de Metro.

La negociació avança, la vaga no s’atura

Aquesta setmana han tingut lloc quatre sessions de treball conjunt empresa-sindicats, en l’àmbit de la mediació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que han produït avenços significatius en la definició del nou conveni col·lectiu de Metro. Al final de la sessió de dijous, la representació de l’empresa va proposar que s’anul·lés la vaga d’aquest dilluns per continuar negociant els punts de desacord que queden pendents, posició que va ratificar la Direcció General de Relacions Laborals.

No obstant això, la representació sindical ha rebutjat prendre aquesta decisió, que per llei correspon al comitè de vaga, la qual cosa comportarà una nova jornada de perjudicis greus en la mobilitat dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Recordem que la proposta de conveni per al personal de Metro preveu sensibles milloreseconòmiques (superiors al 7% en els quatre anys de vigència), organitzatives i socials per a la plantilla. En concret el text treballat fins ara suposa avenços en la contractació, les vacances, els treballs especials, els caps de setmana de festa, la conciliació familiar, la protecció de la maternitat, els permisos i l’estabilitat de la plantilla, entre d’altres punts, a més d’incorporar un pla detallat d’internalitzacions i la creació d’una nova categoria d’agent d’atenció al client – formador que suposaria una promoció per a uns 200 empleats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacto: barcelonaaldia21 (arroba) gmail.com

Subir ↑